2015-04-21 15:08Pressmeddelande

En helg i konstens tecken

null

Under Lidingö konsthelg den 24-26 april finns det mycket konst att uppleva runt om på Lidingö. Ett tips är att utgå från Lidingö stadshus entréhall där det finns program och exempel på konst av konstnärerna som ingår i konstrundan. Här är några av helgens olika evenemang. Mer information finns på Lidingö stads webbplats: www.lidingo.se/konsthelg

Utställning i stadshusets entréhall
Konsten i stadshuset invigs redan den 21 april klockan 17.00 och håller öppet under konsthelgen fredag till söndag klockan 12:00 till 17:00. Där kan du också hämta programmet för konstrundan.

Invigning av Skulptören
Invigning av Lidingös senaste offentliga skulptur ”Skulptören” av Sven Lundqvist, fredag 24 april 15.00. Konstverket är placerat på det lilla torget vid Amorvägen 9, utanför konstnärens tidigare hem och ateljé.

Åttonde konstrundan
Konstrundan på Lidingö genomförs i år för åttonde gången. Föreningen Lidingökonstnärer arrangerar och flera av föreningens konstnärer öppnar sina ateljéer för besök, andra ställer ut på Galleri Fallera, på Bosön, Högberga gård och i ateljén Valvet i Bergsätra. Man kan också se elevutställningar på Medborgarskolan och konst på Galleri Sjöhästen, Elfviks gård, Skogshem-Wijk.

Nyckelviksskolans vårutställning
Nyckelviksskolan har sin stora vårutställning fredag till söndag klockan 11:00 till 16:00. Se skolans konstelever ställa ut med ett överdåd av konstuttryck. Passa på och äta lunch eller fika i Nyckelviksskolans fina lokaler på Granvägen 1.

Ung konst 25 år
Ung konst firar 25 år. Här får alla elever i årskurs 9 på Lidingö måla och ställa ut var sin oljemålning på S:ta Annagården, Kvarnvägen 1.

I huvudet på Linné
Missa heller inte Richard von Hofstens internationellt uppmärksammade fotografier inspirerade av Carl von Linné, på Gullvillan, Södra Kungsvägen 62.

För mer information
John Svensson, Kulturchef Lidingö stad
Tel. 08-731 33 72
E-post:john.svensson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum