2015-08-14 07:53Pressmeddelande

En dag i hälsans tecken

null

På måndag genomförs den första av fyra hälsodagar för medarbetare i Lidingö stad. Det är första gången staden erbjuder sina medarbetare en halvdag med aktiviteter och inspiration kring hälsa och motion.

Hälsodagen, som tidigare riktat sig enbart till stadens hälsoinspiratörer och chefer, blir nu för första gången ett evenemang på bred front inom hela Lidingö stad. Det innebär att många medarbetare nu får möjlighet att njuta av en halvdag i hälsans tecken, med prova på-aktiviteter, föreläsningar och gemensam lunch.

– I Lidingö stad hör arbete nära samman med hälsa. Med Bosödagarna vill vi ge våra medarbetare ytterligare en chans till friskvård och samtidigt en stor dos inspiration och möjlighet att ladda batterierna inför höstterminen, säger stadsdirektör Anna Hadenius.

Det fyra hälsodagarna äger rum på Riksidrottsförbundets anläggning Bosön på Lidingö och stadens personal erbjuds en buffé av fysiska aktiviteter och information på temat hälsa. Det är sistaårs-eleverna på tränarlinjen vid Bosöns idrottsfolkhögskola som håller i arrangemanget. De kommer bland annat att erbjuda aktiviteter med allt från simning och kampsport till rullstolsbasket och dans. Inspirationsföreläsningar står också på schemat.

- Bosön är inte bara ett centrum för elitidrotten, vi står för hälsa och friskvård på bred front. Att Lidingös stads personal ges möjlighet att nyttja anläggningen, dessutom med stöd av folkhögskolans sistaårselever, är ett utmärkt initiativ, säger Anders Hallin, hotelldirektör på Bosön.

På måndag är det i första hand medarbetare inom skolan som får pröva på olika aktiviteter. Innan satsningen är avslutad så har nära 700 anställda fått en rejäl dos energi och inspiration i hälsans tecken.

- I år firar Lidingö tio år som hälsans ö. Om vi med det här initiativet kan bidra till att ge medarbetarna inspiration till ett hälsosammare och friskare liv så är vi alla vinnare. Lidingö stads anställda möter varje dag tusentals Lidingöbor och är de främsta ambassadörerna för hälsans ö, säger Anna Hadenius.


För mer information
Anna Hadenius, stadsdirektör
Tel: 08-731 33 27
E-post: anna.hadenius@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum