2013-06-10 09:36Pressmeddelande

Dubbelinvigning i Trolldalen

Nu står nya Mor Annas brygga i Trolldalen och gång- och cykelvägen utmed Trolldalsvägen klara. På onsdag cyklar ledamöterna i tekniska nämnden i gemensam tropp från stadshuset för dubbelinvigning i Trolldalen.

Nya Mor Annas brygga kan nu trafikeras av båtar av Waxholmsbolagsstandard. Det innebär att den håller för krav på höjder, djup, utrustning och för personer med funktionshinder. I dag trafikeras bryggan av Ressels rederi på rutten Storholmen-Ropsten och finns det kundunderlag kan det bli fler linjer. 

Den nya gång- och cykelvägen intill Trolldalsvägen är 510 meter lång och tre meter bred. Den har byggts för att skapa en säker väg för gående och cyklister. Gång- och cykelvägen, vackert belägen med omkringliggande skog, är belyst och då den bitvis är brant finns vilplan med parkbänkar. 

På invigningsdagen den 12 juni cyklar ledamöterna i tekniska nämnden gemensamt med start vid stadshuset. Först blir det ett stopp vid gång- och cykelvägen för klippning av band och tal och sedan fortsätter färden till Mor Annas brygga för nästa invigning.  

Varmt välkomna att bevaka invigningarna!

Tider:
16.00 Start från stadshuset.
17.00 Invigning av gång- och cykelvägen.
17.30 Invigning av Mor Annas brygga. 
17.55 Nämnden åker vidare för möte på Storholmen med Lottas
båt.

För mer information:
Pernilla Dufström, teknisk chef, Lidingö stad
pernilla.dufstrom@lidingo.se
Tel: 08-731 34 01

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum