2019-04-24 13:20Pressmeddelande

Daniel Broman ny stadsdirektör

null

Nu är det beslutat att Daniel Broman blir ny stadsdirektör i Lidingö stad. Sedan tidigare stadsdirektören Anna Hadenius slutade i januari har Daniel arbetat som tillförordnad stadsdirektör. Beslutet fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags.

Daniel Broman anställdes i februari 2016 av Lidingö stad, då som chef för utbildningsförvaltningen. Han var senare med om sammanslagningen av kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen och blev då även chef för den nya lärande- och kulturförvaltningen. Sedan i februari har han arbetat som tillförordnad stadsdirektör.

-Tiden som tillförordnad har lärt mig vilken kompetent och professionell organisation vi har inom Lidingö stad och det är med stolthet jag accepterat uppdraget. Vi har en rad stora och spännande arbetsuppgifter framför oss som Lilla Lidingöbron, ny simhall och stadsbyggnadsprojekt som Högsätra och centrum-Torsvik, säger Daniel Broman.

Daniel Broman har tidigare bland annat arbetat som utbildningschef i Sollentuna kommun. Han har också en framgångsrik karriär som elithandbollsspelare bakom sig. Han tillträder formellt befattningen som stadsdirektör den 1 maj.

- Med Daniel Broman som stadsdirektör får Lidingö stad en kompetent ledare för stadens tjänstemannaorganisation. Jag är övertygad om att han är rätt person för det viktiga uppdraget att tillhandahålla god service till Lidingöborna, säger Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande (M).

Det var vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutet om ny stadsdirektör fattades. Rekryteringsprocessen har pågått sedan början februari då tjänsten utlystes under ledning av ett externt rekryteringsföretag.

För mer information
Daniel Broman, stadsdirektör
Tel: 08-731 34 82
E-post: daniel.broman@lidingo.se

Erik Raita, politisk sekreterare
Tel: 076-822 12 22
E-post: erik.raita@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum