2012-12-20 15:29Pressmeddelande

Dagens meny direkt i mobiltelefonen

null

Lidingö stad är först i Stockholmsregionen med att erbjuda de äldre dagens meny direkt i mobiltelefonen. Seniorerna och deras anhöriga kan enkelt få koll på vad som serveras på stadens vård- och omsorgsboenden och se menyn för de matlådor som levereras via hemtjänsten.

– Måltiden är en viktig del av hälsa och välmående, särskilt när man är äldre, därför känns det väldigt roligt att vi kan erbjuda den här tjänsten till våra kunder och deras anhöriga och närstående. Nu kan man enkelt se vad mamma eller pappa ätit innan man besöker dem, säger Bibbi Wikström, chef för utföraravdelningen i Lidingö stad.

Genom att ladda ner mobilappen Omsorgen kan man se menyn två veckor framåt i tiden och två veckor bakåt. Det är ett enkelt sätt att informera sig om veckans måltider och dela det med sina anhöriga. Det går också enkelt att jämföra mellan olika boenden och även se menyn för de kalla matlådorna som beställs via hemtjänsten. Förhoppningen är att alla boenden på Lidingö ska koppla sig till tjänsten.

– Vi hoppas att våra privata utförare blir sugna på att ansluta sig till Omsorgen, då blir det komplett och mer intressant för kunderna. Under 2013 planerar vi att utveckla tjänsten genom att lägga till aktiviteter och evenemang som även inkluderar målgruppen funktionsnedsatta, säger Mikaela Schmidt, projektledare för införandet av Omsorgen-appen i Lidingö stad.

Appen Omsorgen finns för Android, iPhone och Windows phone. Den kan laddas ned gratis via länkar på www.omsorgen.se eller i respektive nätaffär, sök då på Omsorgen.

För mer information:
mikaela.schmidt@lidingo.se eller telefon: 08-731 36 14.

http://www.lidingo.se/toppmeny/omsorgstod.4.2b1ad182124789658b0800074.html

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum