2014-01-13 08:17Pressmeddelande

Budgetrådgivning på biblioteket

null

Nu kan Lidingöborna på ett enkelt sätt ta ett första steg till att få grepp om sin privatekonomi. Stadens budget- och skuldrådgivare finns på plats i Lidingö stadsbibliotek och erbjuder 15 minuters fri konsultation.

Det ska vara enkelt att komma i kontakt med Lidingö stads budget- och skuldrådgivare Seija Luther-Näsholm, därav valet av lokal. Vid fyra tillfällen från januari till april finns hon på plats.

- Det här är tänkt som ett första steg att få ordning på sin ekonomi. Vi vill göra det enkelt och smidigt för Lidingöborna att få svar på sina frågor kring privatekonomin, säger Seija Luther-Näsholm.

Exempelvis kan man få information om hur man upprättar en hushållsbudget, får överblick över sin skuldsituation eller hur man ansöker om skuldsanering.

För stadsbiblioteket är det första gången man erbjuder budget- och skuldrådgivning. Tidigare har man genomfört rådgivning som gäller juridiska frågor och energi- och klimatfrågor.

Budget- och skuldrådgivningen kommer att genomföras vid fyra tillfällen med start den 23 januari, därefter den 20 februari, 20 mars och 24 april. Vid varje tillfälle mellan klockan 18.00 till 20.00, tidbokning gäller och tiden för rådgivningen, som är kostnadsfri, är begränsad till 15 minuter. Bokningen ska göras samma dag på biblioteket eller via telefon 08-731 37 70.

För mer information
Seija Luther-Näsholm, budget- och skuldrådgivare
E-post: seija.luther-nasholm@lidingo.se
Tel: 08-731 33 88

Petra Olsson, PR-bibliotekarie
E-post: petra.olsson@lidingo.se
Tel: 08-731 37 63


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum