2023-04-05 06:35Pressmeddelande

Bok & Lek kommer till ön

Välkommen till ett besök i sagornas värld! Lidingö stad har nöjet att bjuda in alla barnboksälskare till utställningen Bok & Lek i stadshuset. Invigningen är den 20 april och uppmaningen är: Kom och läs, kom och lek!

Den 20 april till 11 juni är alla barn och barnboksälskare välkomna till utställningen Bok & lek i Lidingö stadshus. I miljöer hämtade från böckernas värld kan barn och vuxna dela mysiga och roliga lässtunder.

Utställningen är främst inriktad på läsupplevelser men ger också möjlighet att leka. Här får du en inspirerande och lekfull introduktion till några av landets mest omtyckta barnböcker, skrivna av författarna Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis, Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

– Att stärka barnens språkutveckling i tidig ålder är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för våra barn, säger Ingela Landén, verksamhetschef för Lidingö stads förskolor på lärande- och kulturförvaltningen.

Byggdes åt svenska ambassaden
Utställningen Bok & lek byggdes på beställning till svenska ambassaden i Berlin 2016 och har sedan dess turnerat runt till olika platser. Nu har turen kommit till Lidingö. Bok & Lek tillhandahålls av barnutställningar.nu och är ett samarbete med förlagen Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren och Opal förlag med syfte att producera turnerande barnutställningar för bibliotek och museer runt om i landet.

Bok & lek är ett led i satsningen Lidingö förskolor språkar, med syfte att stärka det språkutvecklande arbetet i Lidingös förskolor. Det är ett samarbete mellan Lidingö stadsbibliotek, ArtLab, kulturavdelningen och Lidingös förskolor.

Välkommen på invigning av Bok & lek torsdagen den 20 april klockan 17.00 i Lidingö stadshus entréhall. Utställningen pågår till och med den 11 juni.

 


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Versamhetschef
Ingela Landén