2022-11-15 12:22Pressmeddelande

Bianca Kronlöf kommer till Lidingö

Foto Thron UllbergFoto Thron Ullberg

Den 23 november bjuder Lidingö Kvinnojour och Lidingö stad in till en gratis föreläsning med Bianca Kronlöf som passar både ung som äldre. Föreläsningen är en del av vårt gemensamma arbete mot våld i nära relation och sker inom ramen för En vecka fri från våld.

I samband med föreläsningen finns det möjlighet att träffa några av Lidingö stads verksamheter som arbetar med elevhälsa, anhörigstöd, personligt ombud, våld, socialpsykiatri och. Även representanter från Lidingö Kvinnojour, Ungdomsjouren Trust, Zonta, Aktiv skola med flera kommer att finnas på plats. Kom och träffa oss och få kunskap om hur vi arbetar och var stöd och hjälp finns.

Bianca Kronlöf är känd som skådespelare, komiker och författare. Hon kommer under en timme att prata om hur vi tillsammans kan skapa ett jämställt samhälle. Det förändringsarbete som Bianca bedriver belyser hon i sin föreläsning “Ta det som en man”, där hon med humorns hjälp lyfter viktiga teman som sexism och rasism. Med boken ”Brev till mannen”, en samling brev om känslor, sex, våld och maskulinitet, skapade Bianca engagemang hos allmänheten. I december 2021 höll hon ett vinterprat i radions P1 utifrån boken vilket fick stort genomslag. TV-serien “Deg” som spelades in på Lidingö, där Bianca gör rollen som Liana, vann nyligen pris i Kristallengalan. 

Information

Datum: onsdagen den 23 november 2022

Tider:  Träffa ett urval av verksamheter från klockan 10:00. Alla verksamheter är på plats klockan 15:00-16:45. Föreläsningen är klockan 17:00-18:15. Dörrarna öppnas klockan 16:45.

Plats: Lidingö Stadshus, Stockholmsvägen 50, 181 32 Lidingö

Anmälan: Ingen föranmälan, begränsat antal platser - kom i tid!

Kontaktpersoner för evenemanget

Lidingö Kvinnojour: Johanna Westien, kontakt@lidingokvinnojour.se
Lidingö Stad: Marina Florin, marina.florin@lidingo.se


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Samordnare Våld i nära relationer
Marina Florin