2018-12-18 07:47Pressmeddelande

Besöksrekord för Kulturveckan

null

Årets förlängda Lidingö Kulturvecka slog rekord. Cirka 9 000 besök registrerades totalt för de 120 arrangemang som fanns att välja på i programmet.

Under förra årets kulturvecka registrerades 7 200 besök, i år växte antalet till 9000. Med hjälp av satsningen på en längre vecka med fyra helgdagar och ett stort engagemang från Lidingös kulturaktörer lyckades kulturveckan växa rejält, trots att Stadshusets publika delar var stängda för ombyggnad.

-Vi har också en väldigt positiv trend vad gäller antal besök per arrangemang. År 2016 hade varje arrangemang i snitt 50 besök, år 2017 var siffran 60 och i år hela 75, säger Anneli Mannberg som är projektledare för Lidingö Kulturvecka.

Lidingö stad har rollen som samordnare av program och marknadsföring men huvuddelen av årets 120 programpunkter skapar Lidingös kulturaktörer själva. Där gör Lidingös kulturföreningar, skolor, konstnärer, museer, körer, äldreboenden och kyrkor ett fantastiskt engagerat arbete.

-Det är fantastiskt att kunna ta del av Lidingös rika kulturutbud under Kulturveckan. Besökssiffrorna visar också att kulturen har en viktig roll att fylla, säger Carl-Johan Schiller, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.


För mer information
Anneli Mannberg, projektledare Lidingö Kulturvecka
Tel: 08-731 37 67
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Carl-Johan Schiller, ordf. kultur- och fritidsnämnden
Tel: 08-731 30 77
E-post: carl-johan.schiller@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum