2020-12-11 15:27Pressmeddelande

Besöksförbud på äldreboenden

Nu införs besöksförbud på samtliga särskilda boenden inom äldreomsorgen på Lidingö. Folkhälsomyndigheten utfärdade förbudet som börjar gälla från den 13 december.

Det är med anledning av den ökande smittspridningen av Covid-19 som Folkhälsomyndigheten utfärdat förbudet efter en begäran från Lidingö stad.

- Anledningen till förbudet är att vi tyvärr fått en ökad smittspridning både i samhället i stort och på våra äldreboenden.  Vi måste göra allt vi kan för att skydda våra äldre och mest sårbara, säger omsorgs- och socialnämndens ordförande Birgitta Sköld (LP).

Besöksförbudet börjar gälla från den 13 december till och med 22 december. Därefter kan det komma att förlängas.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Stefan Heinebäck
Förvaltningschef, Omsorg- och Socialförvaltningen
Stefan Heinebäck