2014-05-22 14:00Pressmeddelande

Belysning längs sista milen

null

Som ytterligare led i arbetet med att främja hälsa och motion så har Lidingö stad tillsammans med IFK Lidingö Skid- och orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott genom Lidingöloppet, enats om en lösning för att göra Lidingöloppets sista mil mer tillgängligt. Ett förslag att installera belysning längs sista mil presenteras vid kommande kommunstyrelsemöte.

- Det är tillfredsställande att vi kunnat hitta en lösning för att belysa sista milen. Det ger Lidingöborna ökade möjligheter att motionera på kvällen samt Lidingöloppet kapacitet att öka deltagarantalet. På så sätt främjar vi hälsoarbetet på Hälsans ö, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist (M).

Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek är nöjd.
- Jag tycker att det är väldigt positivt och helt i linje med Lidingöloppets ambitioner att befrämja motion och hälsa med en belysningslösning för mytomspunna sista milen, säger Tomas Hoszek.

Effektiv och miljövänlig
Belysning som valts kombinerar energieffektivitet med hög ljuskvalitet och lång hållbarhet, som är både miljövänlig och återvinningsbar. Belysningen är begränsad bakåt för att på så sätt ta största möjliga hänsyn till boende och djurliv genom ett riktat belysningssken. Stolparna är av trä, armaturerna monteras på cirka sex meters höjd. Belysningen släcks automatiskt senast klockan 22.00.


För mer information
Paul Lindquist, kommunstyrelsens ordförande
paul.lindquist@lidingo.se
Tel: 073-079 30 50

Tomas Hoszek, generalsekreterare Lidingöloppet
tomash@lidingoloppet.se
Tel: 070-513 44 88

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum