2015-03-17 10:14Pressmeddelande

Avtal om stöd till ungdomar

null

Lidingö stad har tecknat ett avtal med Maria Ungdom om behandlingsinsatser för ungdomar med missbruksproblematik. Avtalet innebär att staden stärker sin beredskap att hantera ungdomar på väg in i ett drogberoende.

Allt fler ungdomar på Lidingö har kommit längre i sitt missbruk under de senaste åren än tidigare. Det är slutsatserna efter de omfattande polisinsatser som gjordes under 2013-2014. Nu har Lidingö stad tecknat ett avtal med Maria ungdom i Stockholms stad för behandlingsinsatser.

- Maria Ungdom är ledande i landet på att hantera den väldigt komplexa problematik som ungdomar på väg in i ett missbruk uppvisar. Det är den enda enhet som kan erbjuda ett flertal behandlingsinsatser, säger Caroline Nylund, enhetschef på omsorgs- och socialförvaltningen.

Målgruppen är ungdomar mellan 12 och 20 år. På Maria ungdom arbetar man med systematiskt behandlingsarbete som ofta involverar hela familjen. Avtalet gäller under ett år och ska sedan utvärderas.

- Vi ser det här som en kvalitetshöjning för Lidingöborna då vi inte har möjlighet att själva ha den här expertisen internt. Vi ser en möjlighet att stärka preventionsarbetet och erbjuda snabbare insatser i ett tidigare skede, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden.


För mer information
Caroline Nylund, enhetschef
E-post: caroline.nylund@lidingo.se
Tel: 08-731 34 56

Birgitta Sköld, ordförande omsorgs- och socialnämnden
E-post: birgitta.skold@lidingo.se
Tel: 08-731 46 36

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum