2013-09-24 09:35Pressmeddelande

Att göra skillnad

null

De flesta av oss drabbas förr eller senare av att en nära anhörig behöver vårt stöd. Den 9 oktober sätter Lidingö stad fokus på anhörigstöd och frivilligarbete med mässan Att göra skillnad. Då kan allmänheten träffa utställare, frivilligorganisationer, ställa frågor och ta del av intressanta seminarier.  

Bland programpunkterna kan nämnas Ulf Lundahl som under titeln ”När livet blir kaos” berättar om hur allt förändrades då hans 34-åriga sambo drabbades av en demenssjukdom. På kvällen kommer Kenneth Gärdestad och berättar om hur brodern Teds psykiska sjukdom påverkade livet för familj och anhöriga. På mässan kommer också volontärer och frivilligarbetare att berätta om sina ofta glädjefyllda uppdrag och det kommer också finnas möjlighet för dem som vill att anmäla sitt intresse för att göra en insats. 

- Jag hoppas att den här dagen ska belysa den problematik som man kan uppleva som anhörig. Det är också ett sätt för oss möta det behov som finns, säger Lotta Wigen, chef för äldre- och handikappförvaltningen i Lidingö stad. 

Hela programmet finns på www.lidingo.se/attgoraskillnad.


För mer information
Lotta Wigen, chef äldre- och handikappförvaltningen
lotta.wigen@lidingo.se
Tel. 08-731 30 01

Cecilia Backentorn, informatör
cecilia.backentorn@lidingo.se
Tel. 08-731 31 92

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum