2019-11-06 08:42Pressmeddelande

Återinvigning blir starten för Kulturveckan

null

Efter två års renovering är det äntligen dags att återinviga Lidingö stadshus. Den 9 november är alla välkomna till ett stort kalas som också blir startskottet för Kulturveckan som i år har ett stort utbud, inte minst för barnen.

Kulturen finns närvarande på Lidingö året om, men under Kulturveckan vill Lidingös kulturverksamheter och kulturaktörer bjuda på en härlig kulturmanifestation. Kulturen har också fått en mer framträdande plats i det nyrenoverade Lidingö stadshus.

–Det är ingen överdrift att kalla vårt nya stadshus för ett kulturhus, här finns det nya stadsbiblioteket med hela sitt kulturutbud, större och bättre utställningsmöjligheter, ateljéer för skapande och konst i olika former, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg (M).

Kulturveckan lyfter och synliggör det rika kulturliv som finns på ön. Under veckan ökar Lidingös puls och erbjuder ett rikare utbud av kulturupplevelser för Lidingöbor i alla åldrar.

Det är för femte året i rad som Lidingö kulturvecka arrangeras och 2019 blir det en välfylld förlängd vecka på nio dagar. En omfattande vecka arrangerad av föreningar, näringsliv, kulturverksamheter och Lidingö stad som alla vill bjuda på en härlig kulturmanifestation.

-Även i år har vi många härliga programpunkter, där alla har möjlighet att uppleva något. Och dessutom extra mycket för barn och ungdom, säger Anneli Mannberg, projektledare för kulturveckan.

Invigningsfesten den 9 november inleds klockan 11 med att elever från Hersby gymnasium välkomnar med musik i Stadshusets stora entréhall. Klockan 11.15 blir det invigningstal och bandklippning med kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och stadsdirektör Daniel Broman. Därefter blir det en rad aktiviteter där flera av stadens verksamheter visar upp sig.

Hela programmet för lördagen och resten av Kulturveckan 2019 finns på stadens webbplats, www.lidingo.se/kulturveckan


För mer information

Anneli Mannberg, projektledare Kulturveckan
Tel: 08-731 37 67
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum