2014-01-23 15:32Pressmeddelande

Årets Raoul Wallenbergpristagare utsedd

null

Det blir Hersby gymnasium och biståndsprojektet Fredagsfemman som tilldelas årets Raoul Wallenbergpris. Utdelningen av priset sker i samband med Raoul Wallenbergdagen den 27 januari.

Fredagsfemman har funnits i drygt tre år. Varje fredag går elever runt i Hersby skola med insamlingsbössor där den som vill kan lägga en femma eller någon annan summa. Hittills har bland annat Stadsmissionen, Ung Cancer och Barncancerfonden fått bidrag genom Fredagsfemman.

I Hersbys egna formulering om Fredagsfemman står bland annat: ”Vi tror på att göra gott tillsammans. Det bidrar till vår goda sammanhållning och vi vill få eleverna att bry sig om andra, både folk här hemma och folk långt borta."

Så här motiverade juryn årets pristagare i Raoul Wallenberg-tävlingen: Arbetet med Fredagsfemman på Hersby gymnasium präglas av delaktighet, engagemang, samarbete, en vilja att ta ansvar och göra gott för andra.

Raoul Wallenbergdagen instiftades av Lidingö stad 2002 och har sedan dess genomförts på Förintelsens minnesdag den 27 januari. Inbjudan är öppen och det är samling vid stadshustrappan klockan 17.00 där facklor delas ut och tänds. Fackeltåg till Wallenbergmonumentet där kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman talar. Programmet fortsätter i Lidingö stadshus entréhall cirka kl. 17.20.

 

För mer information
Maria Elmér, enhetschef på utbildningförvaltningen
Tel: 073-079 32 09
E-post: maria.elmer@lidingo.se

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum