2022-10-11 08:22Pressmeddelande

Årets lärare finns i Bo skola

Årets lärare inom fritidshem: Love Sunnerfors Girbo och elever som delade ut priset, samt initiativtagaren till Lärargalan Beata Kull och konferencieren Fredrik Wikingsson. Foto: Irina TeurnbergÅrets lärare inom fritidshem: Love Sunnerfors Girbo och elever som delade ut priset, samt initiativtagaren till Lärargalan Beata Kull och konferencieren Fredrik Wikingsson. Foto: Irina Teurnberg

Love Sunnerfors Girbo utsågs på måndagskvällen till Årets lärare inom fritidshem på den prestigefulla Lärargalan i Konserthuset i Stockholm. Han var en av flera pedagoger i Lidingö stad som nominerats.

Den riksomfattande Lärargalan vill påminna om vilket fantastiskt arbete våra lärare dagligen gör. Genom Lärargalan lyfter elever fram sina favoritlärare och skapar på så sätt inspirerande förebilder inom yrket. Över 45.000 elever skickade in nomineringar för sina favoritlärare till Lärargalan 2022.

Tre pedagoger i Bo skola blev i år nominerade till pris. Hanna Stefansdotter som Årets lågstadielärare, och till Årets lärare i fritidshem var det två kandidater: Beata Sunneborn och Love Sunnerfors Girbo.

Eleverna prisutdelare
Priset till vinnaren Love Sunnerfors Girbo delades ut av några av hans elever, som på scenen berättade att han är snäll, alltid lyssnar, finns där som en trygg vuxen och ser styrkor i alla.

– Det känns överväldigande. Priset är ju helt otroligt, och att få träffa mina gamla elever som jag tyvärr inte kommer få ha kvar längre, säger Love i samband med prisutdelningen.

Motiveringen
I elevernas motiveringen står det bland annat: Love har bidragit till att göra fritids till en verkligt lärande miljö genom sin förmåga att tänka nytt och hela tiden låta barnen få upptäcka sin omvärld. Tillsammans med sitt fritidsteam har de skapat ett fritids som har något för alla barn och som är en fortsättning till skolan. Han ser alla och envar och inspirerar barnen till att vara sig själva och tro att de kan göra allt.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.