2018-01-06 13:24Pressmeddelande

Alla bör koka sitt vatten

null

Efter läckaget på en huvudvattenledning på södra Lidingö rekommenderar nu Lidingö stad att alla hushåll på Lidingö ska koka det vatten som används att dricka, i matlagning eller tandborstning.

Det var vid 21.30-tiden på fredagen som en huvudvattenledning brast och många hushåll på södra Lidingö blev utan vatten eller fick minskat vattentryck i kranarna. Läckan kunde snabbt lokaliseras och vid 03-tiden hade alla hushåll vattnet tillbaka.

Risk finns dock att vattenkvaliteten har påverkats och vattenprover har skickats för analys. Provsvaren kommer under veckan. Till dess rekommenderas samtliga hushåll att koka vattnet. Vattentillförseln och vattentornen tillhör ett och samma system. De balanserar varandra så trycksänkningen som skedde på grund av vattenläckan påverkar därför hela ön. Rekommendationen är en ytterligare försiktighetsåtgärd som gäller till dess resultaten från vattenanalyserna är klara. 

Mer information finns på stadens webbplats, www.lidingo.se.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum