2012-05-21 08:36Pressmeddelande

600 unga deltar i Livet är en fest på Lidingö

Den 25-27 maj samlas 600 ungdomar från hela landet och olika delar av Europa på Lidingö för att delta i Sveriges största drogfria ungdomsfestival - Livet är en fest.  Festivalen arrangeras sedan 10 år tillbaka av Fritidsforum i samarbete med olika kommuner och i år står Lidingö stad som värd.

– Livet är en fest är en hyllning till ungdomen där mötet mellan unga står i fokus. Tanken är att ge möjlighet till erfarenhetsutbyten, nya kontakter, lärdomar och framförallt många roliga och minnesvärda upplevelser. Att helt enkelt ha kul när man möts. Det är vad Livet är en fest handlar om, säger Linda Peltonen, projektledare.

Helgen inleds med en invigningsfest på Berns där bland annat Adam Tensta och vinnarna i Lidingö Rock uppträder. Under lördagen arrangeras ett 40-tal olika workshops på festivalområdet i Gångsätra, där man kan prova på alltifrån robotbygge till livet som cirkusartist. Kvällen avslutas med middag, disco och underhållning av komikergänget Grotesco med flera.

Ett 60-tal Lidingöungdomar har tillsammans med personal från öns sju fritidsgårdar varit engagerade i alla förberedelser och planering inför festivalen. Ungdomarna kommer också att jobba som festivalvärdar under lördagens aktiviteter.

– Engagemanget från både ungdomar och fritidsledare som arbetat med projektet har varit enormt. Det känns verkligen att alla jobbar hårt för att göra Livet till en fest på Lidingö till en helg man sent kommer att glömma, säger Linda Peltonen.

Mer information
Linda Peltonen, projektledare, tel. 073-079 38 36
Olle Tahlén, projektledare, tel. 073-079 47 34
Webbplats: www.lidingo.se/livetarenfest


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum